טיפולים שונים שמבצע רופא שיניים כירורג במרפאה

התערבויות כירורגיות אינן נדירות במיוחד ברפואת השיניים, כאשר חלקן יותר פשוטות ואחרות יותר מורכבות. אמנם "התערבות מורכבת" אין משמעה שהיא יותר מסוכנת, אך היא צריכה להיעשות על ידי בעל מקצוע עם יותר מיומנות, ניסיון וידע מאשר רופא שיניים כללי. כאן נכנס לתמונה רופא שיניים כירורג מומחה, אשר ביצע התמחות בת חמש שנים במחלקות שונות של בתי החולים. בשורות הבאות נסקור מספר התערבויות שאותן מבצע המומחה במרפאה.

למידע נוסף לחצו כאן
 

השתלות עצם

כאשר מתכננים ביצוע שתלים אשר על גביהם יורכבו בהמשך הכתרים הזמניים ולאחר מכן הקבועים, יש לשים לב לשורה ארוכה של פרמטרים מבחינת מצב הפה. אחד מהם הוא איכות העצם במקום שבו יוחדר השתל, שכן ההיתפסות של השתל בעצם הינה משמעותית ביותר לחוזקו ועמידותו לאורך שנים. יחד עם זאת, ישנם מטופלים שמסיבות כאלו ואחרות איכות העצם שלהם נמוכה, לא מספיק צפופה וחזקה, ולכן צריך להשתיל במקום עצם ולהמתין להחלמה לפני ביצוע השתל. מדובר בעצם ממקור עצמי של המטופל או בכזו המגיע מבנק עצם חיצוני, כאשר היא מגיעה בצורה של גרגירים או גוש. אחרי ביצוע ההשתלה מכסים אותה בממברנה ממגנת כאמור ממתין תקופה מסוימת להחלמה. רופא שיניים כירורג הוא זה שמבצע במרפאה את השתלות העצם והוא זה שמחליט על אופי השחזור, למשל אם צריך להרחיב באופן אופקי כדי להשלים לסת דקה מדי, או להשלים באופן אנכי לסת שאינה מספיק גבוהה עבור אורך השתלים.

רופא שיניים כירורג מומחה

עקירת שיניים כלואות

עוד טיפול שמבצע רופא שיניים כירורג הוא עקירה של שיניים כלואות, כלומר שיניים הבוקעות אחרונות ואינן מוצאות מנח נכון ולמעשה כלואות בצורה שאיננה טבעית. כתוצאה מכך נוצרים נזקים המתבטאים בכאבים בדרגות חומרה שונות, והם גם עלולים להחריף עם הזמן ללא טיפול נאות. למשל, שן כלואה שאינה מטופל עלולה להוביל להיווצרות עששת, דלקות חריפות, ריחות רעים מהפה ועוד. יחד עם זאת, בניגוד לעקירות רגילות, עקירה של שיני בינה כלואות היא מעט יותר מורכבת ומצריכה הליך כירורגי מדויק מאוד. זהו תפקידו של המומחה הבוחן את תצלומי ה- CT, מתכנן את הטיפול ומוציא אותו אל הפועל החל מהסרת השן הכלואה, דרך הסרת מוגלות שאולי כבר הצטברו, ועד לתפירה וביקורת על ההחלמה.

 

הרמת סינוס

עוד דוגמא לפרוצדורה יחסית מורכבת שמבצע רופא שיניים כירורג מומחה היא הרמת סינוס. מדובר בהתערבות כירורגית שמטרתה היא לעבות את העצמות האחוריות של הלסת העליונה, וזאת כשלב מקדים להשתלה שיניים (בדומה להשתלת עצם שעליה דובר לעיל). הדבר נדרש אצל מטופלים שיש להם ספיגת עצם קשה, ולכן צריך להשתמש בתחליף עצם למילוי חללי הסינוס באזור השיניים הטוחנות העליונות, במטרה להגדיל באופן מהותי את הסיכוי להצלחה ולקליטה טובה של השתלים.

את ההליך הכירורגי הזה ניתן לבצע בשתי שיטות עיקריות. הראשונה היא הרמת סינוס סגורה שהינה יותר מתונה ופחות פולשנית, ומתאימה למצבים של מחסור קטן יחסית בעצם. במהלכה הרופא מבצע פתח קטן דרך הלסת לדחיסה של תחליף העצם לחלל הסינוס. מכיוון שהיא מתונה, לרוב לא צריך להמתין להחלמה וניתן מייד לעבור להשתלה. השיטה השנייה היא הרמת סינוס פתוחה שהינה יותר מורכבת ומתאימה למי שיש לו מחסור גדול בעצם. במקרה זה הפתח נעשה דרך חלל הפה, ויש להמתין עד כמה חודשים להחלמה ולקליטת העצם עד שניתן יהיה להחדיר את השתלים.

לפרטים נוספים בנושאי הכתבה ולקביעת פגישה, הנכם מוזמנים לפנות אל מרפאתנו בטלפון 04-6999788.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *