מידע חשוב על השתלת עצם
השתלת עצם בשיניים היא התערבות כירורגית מעט יותר מורכבת מהטיפולים הרגילים, ועם זאת נפוצה מאות ונחשבת לחיונית ובטוחה. מדובר בהליך מקדים לביצוע שתלים שעליהם יורכבו בהמשך הכתרים הזמניים והקבועים, ואותו מבצע רופא כירורג מומחה. למעשה, השתלת עצם ושתלים כוללת שורה ארוכה של אפשרויות מבחינה שיטות ההשתלה וחומרי העצם, אותן יש להתאים במדויק למצבו של המטופל ולשתלים העתידיים. במאמר זה נביא מידע בסיס וחשוב על השתלת עצם בחניכיים.
כמה מילים על שתלים
מילוי עצם להשתלת שיניים נדרש כדי לספק בסיס איתן לשתלים. למעשה, העצם היא הבסיס שלתוכו נכנס השתל וככל שהיא יותר חזקה ואיכותית כך גוברים הסיכויים להצלחת ההשתלה ולכך שהשתל יחזיק לשנים רבות. בקרב הציבור יש לעיתים אי הבנה לגבי שתלים, לכן ראוי להסביר שלא מדובר בהשתלה של איבר כפי שקורה בענפי רפואה אחרים, אלא פשוט בבורג העשוי ממתכת טיטניום חזקה מאוד. בחלקו התחתון של השתל יש הברגה חיצונית שמתברגת אל תוך העצם, ובחלק העליון יש הברגה פנימית שאליה מבריגים בהמשך את הכתרים. יש סוגים שונים של שתלים הנבדלים זה מזה גם באורכם וברוחבם, כאשר העיקרון אומר שככל שהשתל יותר ארוך כך סיכוייו להחזיק לאורך שנים טובים יותר. יחד עם זאת, אין זו תמיד הבחירה הנכונה ויש להתאים את השתל למצבו של המטופל.
ומהו מילוי עצם להשתלת שיניים
השתלת עצם ושתלים הולכים ביחד לעיתים קרובות, מפני שעקב נטיות גנטיות, טראומות לפה, מחלות חניכיים, בעיות מולדות וכדומה – נפגע הבסיס שאמור לעשות את השתל. או במילים אחרות – העצם אינה מספיק איכותית וחזקה. מילוי העצם עצמו יכול להגיע ממקורות שונים. למשל, ישנה עצם ממקור עצמי של המטופל (אוטוגני), שבדרך כלל לוקחים אותה מהלסת התחתונה, מהחיך או מאזור הסנטר. לעצמות אלו יש את סיכויי הקליטה הטובים ביותר אך יש גם יותר סיכון לפגיעה עצבית במקום ממנו נלקחה העצם. אפשרות נוספת היא להשתמש בעצמות סינטטיות, בעלות סיכויי קליטה נמוכים יותר, וישנה אפשרות של מקור עצם מהחי (בדרך כלל פרה), ולעיתים אף לוקחים עצם מתורמים שנפטרו. לכל אחת מהאפשרויות הללו יש יתרונות וחסרונות, ולרוב מעדיפים ליטול עצם מהחי.
השתלת עצם עם ממברנה
כאשר מדברים על השתלת עצם עם ממברנה מתכוונים לכך שאחרי שמסיימים את השתלת העצם, פורשים מעליה רשת דקה שיכולה להיות עשויה מקולגן, מטיטניום ומחומרים נוספים. הרשת מיועדת לשמור על העצם המושתלת מפני חדירה של תאי אפיתל ומפני תנועה. דבר זה נכון לגבי השיטות השונות של ההשתלות, בין אם מדובר בהשתלה אופקית, אנכית או בשני המימדים. בכל מקרה, הניתוח עצמו לרוב נמשך בין שעה לשעה וחצי כאשר המטופל מקבל זריקה נגד כאבים, ובמקרים יותר מורכבים ניתן טשטוש. בניתוח חושף הרופא את עצם הלסת, משתיל את העצם שהובאה ממקור עצמי או אחר, ולאחר מכן תופר את האזור. קיימות מספר שיטות לביצוע התהליך והמעוניינים בפרטים נוספים בנושא מוזמנים לפנות אל מרפאתנו.
השתלת עצם החלמה
יש אחרי השתלת עצם החלמה הלוקחת זמן לא מבוטל, לעיתים יותר משנה וחצי. ההחלמה הראשונית נמשכת כארבע עשרה ימים ובמהלכה יש להקפיד על הנחיות הרופא כמו הימנעות מאוכל קשה או חם, הימנעות מטיסות וכדומה. לאחר מכן יש להמתין עד שהעצם נבנית באופן טבעי על ידי הגוף, כאשר את הזמן ניתן לקצר על ידי שימוש בעצם ממקור עצמי. במקרה זה, תקופת ההחלמה שלאחריה ניתן יהיה לבצע את השתלים מתקצרת מאוד, אפילו פחות מחצי שנה.
השתלת עצם ושתלים ביום אחד?
השתלת עצם ושתלים ביום אחד ישנן התערבויות המצויות תחת הקטגוריה של השתלת עצם, כמו הרמת סינוס, שבמקרים מסוימים כן ניתן לבצע אותן ביחד עם ההשתלה ביום אחד.
לפרטים נוספים בנושא ולקביעת פגישה הנכם מוזמנים לפנות אל מרפאתנו בטלפון 04-6112711
.